Hej alla bloggare och läsare av min blogg! God fortsättning, (om ni har firat jul och den har varit god … ) Jo, det är så att jag har fått ett problem på halsen som har med data att göra:

Jag gjorde nyss en uppgradering av WordPress till version 2.3.1 (den senaste), och allt verkar ha gått bra, förutom att det nu finns en massa konstiga tecken istället för å, ä och ö i såväl mina inlägg som i menyerna (länkarna). Finns det någon bland er som läser min blogg, som vet hur man ska åtgärda detta? Har ställt in såväl blogg som webbläsare på kodning i UTF 8 unicode, som det bör vara, om jag förstått det rätt. Jag förberedde uppgraderingen precis som man ska göra, avaktiverade alla plugin, tog bort widgets och bytte till grundtemat, ändå gick det galet. Har någon av er råkat ut för detta? Är tacksam för tips om hur jag ska gå tillväga. I värsta fall får jag väl importera en XML-fil med alla inlägg, kommentarer osv, som jag lyckligtvis var förutseende nog att exportera innan jag tog itu med uppgraderingen. Har kollat min databas och den var OK, inga meddelanden i felloggen heller, så det kanske är ett skitenkelt problem att lösa, men man blir nervös ändå.

Andra bloggar om: , , ,

En reaktion på ”Hjälp! Konstiga tecken i min blogg

  1. Uppdaterar inlägget med kommentar: Äntligen har jag fått rätsida på mina inlägg, och å, ä och ö ser ut som de ska göra. Men det var ingen alldeles lätt uppgift; även om man varit förutseende nog att ladda ner en xml-fil, som man sedan kan importera, skall man inte inbilla sig att alla inlägg kommer att se ut som de såg ut före uppgraderingen. Nej, teckensnitten blev olika både till utseende och storlek i olika stycken, så det blev till att publicera om en del inlägg, och då inser man vikten av backuper! Ett gott råd således: Tänk efter noga både två och tre gånger innan ni uppgraderar till WP 2.3.1, då denna version fungerar annorlunda i vissa avseenden. Nåväl, nu är jag på G igen …

    Gott Nytt År, förresten … och God Fortsättning på det nya året! Det lär inte saknas ämnen att skriva om i år heller, med tanke på hur illa vår regering skötte sig förra året, … får se om min långvariga skrivkramp släpper, så jag får något ur mig …

Comments are now closed.