Fokuserar på systemfelen som deformerar och krymper människan och livsrummet => För villkorslös basinkomst

Diskussionsforum

Här diskuterar du aktuell opinionsundersökning, dess frågeställning, svarsalternativ och resultat. Argumentera gärna för och emot, sakligt och med respekt för andra!

Aktuell fråga: Vilken flyktingpolitik ska Sverige föra?

Skrivet av Andreas Granskat

Frågan man bör ställa sig är väl snarare vilken flyktingpolitik EU bör föra. Sverige kan ju inte föra en flyktingpolitik som i väsentliga delar skiljer sig från övriga länder inom EU. Som jag ser det ska rätten till asyl prövas strax innanför EU:s yttre gräns, inom ett område som är avgränsat från övriga EU. Endast den som beviljats asyl ska kunna röra sig inom EU. Den som inte har asylskäl (skyddsbehov) ska avvisas vid EU:s yttre gräns. Men detta är ju något som alla medlemsländer måste komma överens om.

61 51 Visa svar (3) Svara

Skrivet av Mona Nilsson Granskad

Du har rätt i att EU:s medlemsländer måste ha en gemensam flyktingpolitik, samt att rätten till asyl ska prövas vid EU:s yttre gräns. Den som inte har asylskäl ska naturligtvis inte kunna resa vidare inom EU. Vid avslag ska avvisning vid den yttre gränsen ske. Det är helt ohållbart som det är nu, att flyktingar ska kunna resa till det land som har bäst villkor, och söka asyl där. Man väljer ju det land där det är lättast att få asyl, och där kraven på anpassning inte är alltför höga. Ett alternativ till prövning av asylskäl vid EU:s yttre gräns skulle kunna vara uppsamlingsläger i exempelvis nordafrikanska länder, där prövning av asylskäl skulle kunna äga rum, men det kan bli svårt att få det att fungera på ett rättssäkert sätt.

60 52

Skrivet av Per E. Granskad

Håller med Andreas här, att alla länder inom EU måste ha en gemensam flyktingpolitik med harmonisering av regler och villkor. Frågan borde därför omformuleras till vilken flyktingpolitik som EU ska föra. Att pröva asylskäl vid EU:s yttre gräns i något slags transitzoner är en bra idé.
44 42

Skrivet av Eva Granskad

Ödsligt forum det här. Man tycker ju att det borde finnas många åsikter kring detta ämne. Min åsikt är att vi måste göra ett uppehåll på minst 3 år i flyktingmottagandet för att inte välfärdssystemet ska säcka ihop. Därefter ska vi bara ta emot kvotflyktingar. Jag tycker tvärtemot vad andra säger här, att Sverige kan ha en egen flyktingpolitik. Vi kan inte vänta på övriga länder i EU.
38 36

Detta forum innehåller 4 inlägg

Detta forum har haft 457 unika besökare.

Uttryck din åsikt